Komentáre
Prehľad komentárov
Potrebujeme:
1 stredne veľký kapor, soľ, mletú rascu, mletú červenú papriku, 2 lyžice oleja(nalepšie olivový), 4 väčšie cibule
Ako na to:
Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme, posypeme mletou rascou a necháme 20 minút odstáť.
Mletú červenú papriku zmiešame s olivovým olejom a touto zmesou potrieme podkovičky kapra pred grilovaním z obidvoch strán. Grilujeme pri teplote 200 °C. Podávame so sušenou cibuľou.
Pripravíme ju tak, že očistenú a natenko nakrájanú cibuľu dáme na teflónovú panvicu bez oleja a opečieme za občasného miešania dozlatista.
Namiesto sušenej cibule môžeme podávať aj grilovanou cibuľou. Cibuľu umyjeme a v šupke ugrilujeme.
chutný plevel
(tono, 7. 3. 2010 20:17)
Občas sa stáva že poriadne ryby neberú a niekto sa rád zabaví aj s plevelom (karas,plotica.pleskáč). Aj z toho sa dá urobiť chutná pochúťka, hlavne ak sme dlhšie pri vode.
Po očistení ryby nadrobno zarežem popri chrbtici natriem roztlačeným cesnakom a soľou (ak máme poruke rascu tak pridáme, nie veľa- potom je to horké) nechám odstáť aspoň 2 hodiny(čím dlhšie tým lepšie) potom obalím do múky pomiešanej s paprikou a mletým čiernym korením (môže byť aj grilovacia zmes na ryby) a prudko pečiem na panvici. S olejom nešetrite. Ryba musí plávať. Vynikajúca pochúťka k pivu alebo k vínu. Dobrú chuť.
Grilovaný kapor
(tono, 15. 3. 2010 12:38)